Naravni načini za lajšanje PMS

pms

Predmenstrualni sindrom, bolj znan kot PMS, prizadene številne ženske po vsem svetu in lahko močno vpliva na kakovost življenja. Čeprav je ta težava pogosto podcenjena, je pomembno razumeti njene simptome in načine, kako si lahko pomagamo na naravni način. PMS je skupek fizičnih, čustvenih in vedenjskih simptomov, ki se pojavljajo v drugi polovici menstrualnega cikla, običajno 1 do 2 tedna pred menstruacijo. Medtem, ko so simptomi PMS-ja lahko blagi pri nekaterih ženskah, so pri drugih lahko tako intenzivni, da vplivajo na njihovo vsakodnevno življenje. Razlikujejo se lahko od osebe do osebe. Med najpogostejšimi so: bolečine v trebuhu, napihnjenost, občutljivost dojk, glavoboli, utrujenost, spremembe apetita in težave s spanjem, nihanje razpoloženja, razdražljivost, tesnoba, depresija in celo težave s koncentracijo. PMS je torej mesečni spremljevalec veliko žensk po vsem svetu. Dobra novica je, da ga lahko blažimo tudi na naravni način.

Naravni načini za lajšanje simptomov

Za mnoge ženske naravni načini ponujajo olajšanje simptomov, brez potrebe po sintetičnih zdravilih. Uravnotežena prehrana, bogata z vitamini in minerali, lahko pomaga pri zmanjševanju simptomov PMS. Predvsem uživanje svežega sadja, zelenjave, polnozrnatih žit in zdravih maščob. Izogibanje kofeinu, alkoholu in sladkorju lahko prav tako prispeva k boljšemu počutju. Tudi redna telesna dejavnost, kot so hoja, tek ali joga, lahko pomaga pri sproščanju endorfinov, ki izboljšujejo razpoloženje in zmanjšujejo bolečine. Poleg prehrane in rekreacije, lahko pomaga predvsem sproščanje – pa naj bo to meditacija, joga, čuječnost, masaža, branje ali gledanje filma. Tudi naravna zdravila, kot je konopljika, so pokazala pozitivne učinke pri lajšanju simptomov PMS. Konopljika deluje tako, da uravnava hormonsko ravnovesje, kar lahko zmanjša fizične in čustvene simptome.

Med naravnimi rešitvami za PMS se je še posebej izkazalo zdravilo Cyclodynon®. To zdravilo vsebuje ekstrakt plodu navadne konopljike (Vitex agnus-castus L.) in je namenjeno ženskam, starim 18 let in več, za zdravljenje predmenstrualnega sindroma. Priporočena dnevna doza je ena tableta. Ključna prednost zdravila Cyclodynon® je v tem, da je registrirano zdravilo, kar zagotavlja natančno vsebnost zdravilne učinkovine. Poleg tega, ker je zdravilo rastlinskega izvora, je zdravljenje prijaznejše v primerjavi s kemično-sintetičnimi zdravili. PMS znaki se opazno zmanjšajo, naravno zdravljenje pa ne povzroča neželenih učinkov. Zdravilo vsebuje višjo koncentracijo navadne konopljike kot običajna prehranska dopolnila, kar prispeva k njegovi učinkovitosti.

pms

Premagovanje simptomov PMS je mogoče s kombinacijo zdravih življenjskih navad, naravnih pripravkov in, kadar je potrebno, z uporabo zdravil rastlinskega izvora. Cyclodynon® ponuja učinkovito in naravno rešitev, ki pomaga ženskam obvladovati simptome PMS brez neželenih učinkov. Zavedanje in razumevanje te težave je prvi korak k izboljšanju kakovosti življenja in dobrega počutja. Za vse ženske, ki se soočajo s simptomi PMS, obstaja veliko možnosti za olajšanje simptomov na naraven način, zato ne trpite in si pomagajte kar same.

Rate this post